30 Ιαν 2012

Μέλη του Συντονιστικού της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το Χαράτσι της ΔΕΗ μιλούν στο ραδιόφωνο, στην Κατερίνα Μπελαντώνα

Η Χρυσή Περπερίδου και η Μαίρη Εφραιμίδου, δύο από τις πολλές αγωνίστριες του Ωραιοκάστρου ενημερώνουν με τα τελευταία νέα από τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.

28 Ιαν 2012

Οι γυμνόστηθες Ουκρανές ακτιβίστριες διαδήλωσαν στο χιονισμένο Νταβός

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός μέλη του κινήματος Οccupy είχαν συγκεντρωθεί και κατασκηνώσει σε ένα αυτοσχέδιο χωριό από ιγκλού. Την Παρασκευή και το Σάββατο περί τους 100 από αυτούς διαδήλωσαν έξω από το κτήριο όπου τελούνται οι εργασίες του Φόρουμ. Αυτό όμως που τράβηξε τα βλέμματα ήταν η ξεχωριστή διαδήλωση των διαβόητων πλέον γυμνόστηθων Ουκρανών "Femen".

Αψηφώντας το κρύο οι γυμνόστηθες Ουκρανές έφτασαν το Σάββατο μέχρι την είσοδο του Φόρουμ φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Η κρίση γεννήθηκε στο Νταβός!», «(Υπάρχουν) Φτωχοί εξαιτίας σας», «Οι Γκάνγκστερ κάνουν πάρτι στο Νταβός».

Τελικά, οι γυμνόστηθες διαδηλώτριες συνελήφθησαν.πηγή: www.zougla.gr

26 Ιαν 2012

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Ευόσμου

Η Αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων/γονέων Ευόσμου για την απομάκρυνση του Υποσταθμού της Δ.Ε.Η. είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη.

Ο πολύχρονος αγώνας των κατοίκων πρέπει να δικαιωθεί. Στην ουσία είναι ένα πρόβλημα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και μόνο με μαζικούς όρους μπορούμε να αντιδράσουμε. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του Υποσταθμού της Δ.Ε.Η. και καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων,

Πρόσκληση στις Εκδηλώσεις Βράβευσης Μαθητών του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος
και το Δημοτικό Συμβούλιο
προσκαλούν
στις Εκδηλώσεις για τη Βράβευση τους, τους ακόλουθους μαθητές:


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
         την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12:00 μ.μ
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου
         την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 18:00 μ.μ
στο « ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ» Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο Ωραιόκαστρο
         τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 17:00 μ.μ
στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΤΣΙΚΑΣ» στο Δρυμό.
 
Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
 
Ο Δήμαρχος
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ

Ανακοίνωση–Καταγγελία της Κ.Ο.Β. ΚΚΕ Ωραιοκάστρου για το δημοσίευμα της ιστοσελίδας "ο τροχος".

Ανακοίνωση – Καταγγελία
 Η Κ.Ο.Β. Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση σε βάρος του κομμουνιστή Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου» Θεμελή Άγγελου από την ιστοσελίδα «ο τροχός», που διατηρεί ο Στάθης Κελεσίδης και άτομα από το συνονθύλευμα του οπορτουνιστικού χώρου.

23 Ιαν 2012

Νέος Δήμαρχος Δέλτα!


Νέος Δήμαρχος του Δήμου ΔΕΛΤΑ, στη θέση του αποβιώσαντος Νίκου Γιουτίκα αναδείχθηκε με ψήφους 12-8, ο Γεώργιος Γλώσσης.
Ο νέος δήμαρχος κατάγεται από τη Μαγνησία και ήταν επί δημαρχίας Νίκου Γιουτίκα αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν.

Τους αριστεύσαντες μαθητές των σχολικών ετών 2009-10 και 2010-11 όλων των σχολείων του δήμου Ωραιοκάστρου καθώς και αυτούς που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τις ίδιες σχολικές χρονιές, θα βραβεύσει ο δήμος Ωραιοκάστρου την Κυριακή 29/1, για την ενότητα της Καλλιθέας στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Πενταλόφου ώρα 12:00, για την ενότητα του Ωραιοκάστρου στο Κονταξοπούλειο ώρα 18:00 και τη Δευτέρα 30/1 για την ενότητα της Μυγδονίας στο δημοτικό γυμναστήριο «Παναγιώτης Νέτσικας» του Δρυμού ώρα 17:00.

21 Ιαν 2012

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του "ISON"

Τα Κέντρα Ξένων γλωσσών ISON του ομίλου Στρατηγάκη αποχαιρέτησαν το 2011 με μια χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι μαθητές τραγούδησαν Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Οι μαθητές -μουσικοί του Ωδείου Φίλων Μουσικής Ωραιοκάστρου έπαιξαν LIVE μουσική.
Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού κτιρίου "Παύλος Μελάς" Παλαιοκάστρου, οι μαθητές μας παρέλαβαν τα πτυχία τους και χειροκροτηθήκαν για τις επιτυχίες τους.
H διοίκηση και το προσωπικό του ISON Ωραιοκάστρου εύχονται σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.

17 Ιαν 2012

Δήλωση της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία του Δεκεμβρίου 2011

Περίπου 1 εκ. Έλληνες δεν έχουν δουλειά κάνοντας πραγματικότητα το όραμα του κ. Παπανδρέου να δουλεύει μόνο ένας σε κάθε οικογένεια. Στο 18,2% η ανεργία που σχεδόν έχει τριπλασιαστεί από αυτή που ήταν πριν από την κρίση. Μέσα σε ένα χρόνο προστέθηκαν 220.000 άνεργοι και μέσα σ’ ένα μήνα (Σεπ. με Οκτ. του 2011) είχαμε 1.500 επιπλέον άνεργους την ημέρα (δηλ. 45.000 το μήνα).
Ένας στους δύο νέους πολίτες, τους 25ρηδες, δεν έχει δουλειά σ’ αυτό το τόπο.

16 Ιαν 2012

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δενδροφυτεύσεων...

 

Το Σάββατο 14-1 φυτεύτηκαν 150 δενδράκια, στο Μελισσοχώρι (περιοχή "ΣΤΑΜ ΠΕΤΡΑ") κοντά στο υδραγωγείο και στο Ωραιόκαστρο (πάρκο Ολυμπιάδος).
Στις φωτό: ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Ματσουκατίδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παρισόπουλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Θεόδωρος Τσακαλίδης, ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Γκούμας και οι δημοτικοί υπάλληλοι Γιώργος Παναγιωτίδης και Γιώργος Τσαντεκίδης.

13 Ιαν 2012

Παρελήφθησαν 79 κάδοι ανακύκλωσης της Ε.Ε.Α.Α.


Το «μπόνους» της διαχείρισης απορριμμάτων στον πρώην δήμο Καλλιθέας βρίσκεται από προχθές στο εργοτάξιο του δήμου. Πρόκειται να τοποθετηθούν στα σχολεία της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου, σε όλο το μήκος της οδού Κομνηνών από τον «Μύλο» μέχρι τα Λύκεια και στην περιοχή δυτικά της Κομνηνών, προς το Γήπεδο.